Udacity’de 2017-2018 yıllarında farklı alanlarda eğitim aldım ve işin açıkçası Udacity kalitesini beğendiğim güzel bir eğitim platformu oldu. Ücretli ve ücretsiz eğitim programları, burs imkanları ile farklı alanlarda eğitim sunuyor. Ağırlıklı bilgi teknolojileri alanında eğitim veren bu platform aynı zamanda iş tarafında da bazı eğitimler içeriyor.
Ben de geçmişte bu platformdan epey yararlandım ve bu konuda bilgi edindim. Gerek ücretsiz ders aldım, gerek nanodegree bitirdim, hatta burs da aldım. Bunları da bu yazı dizisinde paylaşıp, bu platformu kullanarak eğitim almak isteyen herkese yardımcı olmak istiyorum. Bu alanda yazdığım yazılar aşağıda:
- Udacity Nanodegree Programı
- Udacity Scholarship – Udacity Scholarship Challenge
- Udacity Scholarship – Burs Başvurusu
Kısaca Udacity
Udacity özellikle bilgi teknolojileri alanında eğitim sağlayan bir platformdur. Kısıtlı da olsa business alanında da eğitimleri bulunmaktadır. Tüm eğitimler İngilizce’dir.
Eğitim sürecinde farklı yöntemler kullanılmakta. İçerikler video ve yazılı biçimde karışık olarak paylaşılmakta. Bol bol quiz şeklinde egzersizler oluyor. Dahil olduğunuz derse göre forumlar, chat grupları, mentorlar, ödevler de bulunabiliyor.
Udacity Ders Programları
Aşağıdaki ana kategorilerde ders programları bulunmaktadır. Parantez içinde bu ana kategorilerden ders örnekleri yazacağım. Tabi hem ana kategori hem de altındaki derslerde bu yazı sonrası değişiklikler olabilir.
- Programming and Development (Front End Web Developer, React, iOS Developer, Android Developer, vb.)
- Artificial Intelligence (Deep Learning, AI Programming with Python, AI for Healthcare, Natural Language Processing, vb.)
- Cloud Computing (AWS Cloud Architect, Cloud Developer, Cloud DevOps Engineer, vb.)
- Data Science (Data Scientist, Data Structures and Algorithms, Programming for Datascience with R, vb.)
- Business (Monetization Strategy, Product Manager, Business Analytics, vb.)
- Autonomous Systems (Self Driving Car Engineer, Robotics Software Engineer, Flying Car and Autonomous Flight Engineer, Sensor Fusion Engineer, vb.)
Eğitim Modelleri
Udacity’de farklı modellerde eğitim almanız mümkün. Örneğin bir Nanodegree programına kaydolabilir ve 3-6 ay arasında Nanodegree sahibi olabilir, öğrenmek istediğiniz bir konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Tamamladığınız Nanodegree sonucu prestijli bir sertifika ediniyorsunuz. Kendi nanodegree tecrübemi bu yazı dizisinde paylaşıyorum.
Nanodegree programları ücretli, ancak bu programların bazıları için zaman zaman burs imkanları oluyor. Bu burs imkanlarına başvurabilirsiniz. Bursa nasıl başvurulur ve burs süreci nasıl işler, başarılarım ve başarısızlıklarımla birlikte anlatıyorum.
Eğitimlerinizi destekleyen ücretsiz kurslar da mevcut. Bu kurslar faydalı oluyor. Nanodegree yaparken örneğin bilmediğiniz bir yan konu var, bu tür konularda ücretsiz eğitimler bulmanız mümkün.
Eğitim Sonrası
Udacity’de Nanodegree sahibi olduktan sonra sertifika sahibi oluyorsunuz. Sonrasında kendinizi geliştireceğiniz farklı eğitimler ya da bir üst seviye eğitimlerle devam edebiliyorsunuz. Bu süreçte önceki aldığınız eğitim sayesinde indirimlerden faydalanabiliyorsunuz.
Öte yandan Udacity’de Mentorship Programına başvurabiliyorsunuz. Elemeden geçip kabul edilirseniz Udacity’den mentor olarak gelir elde edebiliyorsunuz.